TEST DE RELAȚIE

​Poți să afli acum care sunt punctele slabe și punctele forte din relația ta. Testul este anonim, tot ce trebuie să faci este să cauți în tine cel mai adevărat răspuns la fiecare întrebare. Succes!

ÎNCEPE TESTUL

Trebuie să selectezi un răspuns.

Relația ta pare…

cam grozavă

 

Ia zi drept, de unde ți-ai luat notițe despre cum să ai o super relație?

Se vede că te simți bine în relația asta, iar asta e în strânsă legătură cu felul în care comunici. Fie că faci asta intuitiv, fie că depui efort conștient în direcția asta, e important că vorbești deschis despre orice, pentru că sinceritatea asta stă la baza oricărei relații mișto. Când ai niște timp, aruncă un ochi peste formele mai subtile de abuz, ca să te asiguri că nu-și vor găsi loc în relația ta pe viitor. În felul ăsta, chiar vei fi pregătit/-ă pentru orice.

Relația ta pare…

cam nouă

 

Răspunsurile tale sunt pline de pasiune și entuziasm, cam cum e orice relație la început.

Pare că încă vă explorați și că fiecare discuție aduce lucruri noi despre celălalt. Începe să se clădească între voi un spațiu doar al vostru, unde puteți să vă spuneți orice, mai ales lucrurile alea pe care nu le știe nimeni. Ca asta să se întâmple în siguranță, e nevoie de timp și deschidere, dar și de multă atenție și acceptare, atât pentru partener, cât și pentru propria persoană. Recomandarea noastră e să te informezi cu privire la formele abuzurilor ce pot apărea în relații, ca să îți poți da seama din timp în caz că ele apar în relația ta.

Relația ta pare…

cam serioasă

 

Pare că vă știți dintotdeauna și că relația voastră se bazează pe multă încredere. Să nu uitați să adăugați la asta și niște surprize din când în când, ca să păstrați lucrurile interesante.

Pentru tine o relație pare să fie ca o promisiune făcută celuilalt. Și ce e frumos la o promisiune e că nu trebuie să fie fixă – ea se poate schimba în funcție de nevoile voastre. Vorbiți deschis despre ele, iar în felul ăsta nu veți depăși linia aceea uneori confuză dintre o relație satisfăcătoare și o relație apăsătoare. Când ai niște timp, aruncă un ochi peste formele mai subtile de abuz, ca să te asiguri că nu-și vor găsi loc în relația ta pe viitor. În felul ăsta, chiar vei fi pregătit/-ă pentru orice.

Relația ta pare…

cam nesigură

 

Relația ta pare un mix de entuziasm și seriozitate, dar în care se mai strecoară uneori temeri și griji.

V-ar ajuta să mai explorați încrederea dintre voi și comunicarea emoțională, fără de care nicio relație nu poate rezista. Deși nu-i nicio noutate că relațiile de cuplu aduc mai mereu la suprafață întrebări existențiale și insecurități personale, o parte din răspunsurile tale ne duc cu gândul acolo. Insecuritățile personale ar putea să aibă mai multe cauze. Dă-ți voie să le explorezi, mai ales dacă descoperi că multe dintre emoțiile tale în legătură cu relația ta sunt neplăcute (teamă, tristețe, enervare, dezamăgire, vinovăție). Iar doar pentru că poți găsi mereu o scuză pentru ele nu e suficient, trebuie să începi să iei și niște măsuri. Adu-ți aminte: curajul înseamnă rezistenţa în fața fricii, nicidecum absenţa ei. Citește despre formele de abuz sau de violență, ca să fii sigur/-ă că nu le vei lăsa să se strecoare și în relațiile tale!

Relația ta pare…

cam incompletă

 

Hmm… Ceva parcă lipsește din relația voastră.

Păreți implicați unul cu celălalt, dar poate ar ajuta să începeți să fiți un pic mai deschiși și cu mai multă grijă față de sentimentele celuilalt. Ești o persoană independentă, cu multă inițiativă și știi foarte bine ce vrei. Însă trăsăturile astea ar putea fi înțelese de alții și ca egoism sau rea intenție. Ca să știi sigur că asta nu se întâmplă, o idee bună ar fi să citești despre formele de abuz emoțional ce pot apărea într-o relație și cum le eviți. Dacă reușești să integrezi ideile de acolo în relațiile tale, viața ta va fi mult mai frumoasă, iar conflictele mult mai rare.

Relația ta pare…

​cam dependentă

 

Aveți încredere unul în celălalt și sunteți foarte apropiați emoțional, dar trebuie să fiți atenți să nu încurcați dragostea romantică cu afecțiunea prietenească, căci ăsta e un drum sigur spre dezamăgiri. Uneori, oamenii nu prea reușesc să diferențieze „ok”-ul de „not ok” și asta e o chestie firească.

Fie că se datorează insecurităților personale (care pot fi lucrate și „reparate” btw), fie că treaba asta vine dintr-o influență nefericită a societății care te face să te îndoiești de tine și te condiționează excesiv, ce trebuie să știi este că ai tot dreptul (dar și datoria) să îți exprimi nevoile și să cauți soluții pentru orice situație care te deranjează. Răspunsurile tale ar putea indica un nivel ridicat de dependență, ceea ce te poate transforma ușor în victimă sau persecutor. Poți împiedica asta citind despre formele de abuz și având discuții deschise cu oamenii în care ai încredere.

Relația ta pare…

cam riscantă

 

Din relația ta de cuplu par să cam lipsească două elemente importante: asumarea și respectul.

Asta ar putea însemna ori că treceți printr-o perioadă confuză, ori că nu vă luați în serios relația, dar în orice caz, ar trebui să vă gândiți care sunt motivele care vă țin împreună. Răspunsurile tale indică că ești foarte independent/ă și centrat/ă pe tine, ceea ce poate ajunge la ceilalți ca egoism și poate duce la neînțelegeri și conflicte. Un prim sfat ar fi să nu mai oferi empatie doar cu țârâita. Oamenii din jurul tău, inclusiv partenerul tău de cuplu, s-ar putea simți folosiți și ar putea să sufere de pe urma interacțiunilor cu tine, ceea ce nu îți aduce niciun avantaj. Ar fi o idee bună să citești despre formele de abuz care pot apărea în relații și să încerci să te pui și în papucii celorlalți din când în când, de control.

Testul relației